Pagina's

vrijdag 15 januari 2016

MINIX NEO U1 Android mediaspeler

Wat is Minix?


De Minix Neo U1 is opgebouwd op een Amlogic S905 chipset. Minix is lang niet de eerste die een box met deze chipset uitbrengt. Ondanks dat Minix wat laat is, kiest Minix er ook niet voor om de positie van prijsvechter in te nemen. In plaats daarvan kiest Minix ervoor om de chipset te voorzien van 2GB aan vlot DDR3 werkgeheugen. Je krijgt standaard 16GB aan eMMC opslaggeheugen (ook lekker snel) en natuurlijk dual-band Wi-Fi met een externe antenne. Tenslotte voorziet Minix de chipset van een forse heatsink en ook dat kost natuurlijk geld. Met deze setup probeert Minix het beste resultaat uit de chipset te trekken.
De serie Minix mediaspelers zijn de populaire Android versies waarmee je onbeperkt films en series kan kijken. Bovendien, omdat de Minix op basis van Android werkt, heb je toegang tot veel games via de Play Store. De Minix NEO series bestaan uit acht verschillende media hubs. Je kunt hierbij kiezen voor de originele Android interface of de custom Minix Launcher. Je kunt met de Minix serie surfen op het internet, Full HD 1080p videobestanden kijken, online mediabestanden streamen en nog veel meer.

De chipset zelf bestaat uit een quad-core Cortex A5 processor met een maximale kloksnelheid van 2.02GHz. Voor gamers heeft deze chipset een penta-core Mali-450 GPU aan boord. Kijken we naar de benchmarks dan zien we dat de Minix Neo U1 ook prima inzetbaar is als mini console. Bluetooth controller eraan en knallen maar.

Minix heeft inmiddels ook een goed werkende app op de Neo U1 gezet die het gemakkelijk maakt om firmware updates te installeren. Bij het openen van de box was in ons geval de eerste update al klaar om te downloaden en te installeren. Het downloaden ging vlot en de installatie was foutloos.
MINIX NEO U1 Android mediaspeler

Beeldkwaliteit

Dat de Minix Neo U1 4K beelden kan weergeven zal je vast niet verbazen. Sterker nog, hij werkt echt prima op een 4K resolutie zolang je maar geen dikke games wil spelen. De hoge resolutie maakt de Neo U1 namelijk wel iets trager. Bij het kijken naar media is 60 frames per seconde haalbaar voor de Neo U1. Daarnaast biedt de Minix Neo U1 ondersteuning voor 10-bit kleuren.
Reguliere Android boxen (en vele andere beeldbronnen) werken met 8-bit kleuren. Deze leveren per primaire kleur 256 tinten op. Met 10-bit kan de Minix Neo U1 1024 tinten per kleur uitsturen. Wanneer jouw TV daarmee overweg kan (en je de juiste content hebt) is het beeld dus een stuk realistischer. Dit is echt een functie voor de early adopters.
Er is volledige ondersteuning voor HDMI 2.0 en HDCP 2.2. Dat laatste heeft te maken met het beveiligen van streams tegen kopiƫren en is voor een aantal apps een verplichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten